Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Tutar Belli Oldu! İşte O Tahmin

Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Tutar Belli Oldu! İşte O Tahmin
Yeni yıla artık yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kaldı. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda, milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarına...

Yeni yıla artık yaklaşık bir buçuk aylık bir süre kaldı. Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranı da pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu kapsamda, milyonlarca asgari ücretlinin maaşlarına yapılacak zam için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı için değerlendirmeler ve görüşmeler devam ederken, kulislerde yeni bir oran konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz yılın sonunda asgari ücrete yüzde 50 oranında zam yapılmıştı. Söz konusu iddialara göre, bu yıl da da benzer şekilde en az yüzde 50 oranında bir artış yaşanabilir.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılması durumunda, maaşların ne kadar olacağı da merak ediliyor. Belirtilen yüzde 50 zam oranı hayata geçerse, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Enflasyon Verileri Bekleniyor

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için yıl sonuna kadar açıklanacak enflasyon verileri bekleniyor. Enflasyon oranları netlik kazandıktan sonra, çalışanların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı da belli olacak.