Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Oran! İşte 2023 Asgari Ücret İçin Son İddia

Asgari Ücret Zammı İçin Konuşulan Oran! İşte 2023 Asgari Ücret İçin Son İddia
Milyonlarca asgari ücretli çalışan yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, maaş zamlarına dair çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor....

Milyonlarca asgari ücretli çalışan yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, maaş zamlarına dair çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Farklı zam oranları telaffuz edilse de resmi makamlardan bir açıklama henüz gelmedi.

2023 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Yeni yıla bir buçuk aylık bir süre kala, asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar daha yakından takip ediliyor. Aralık ayında bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesinde, kulislerde en az yüzde 50 oranında zam yapılabileceği konuşuluyor. Bu kapsamda, 5.500 TL olan asgari ücret, 2023 yılından itibaren 8.250 TL seviyesinde yükselebilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak

7-8-9 Aralık tarihleri arasında belirlenen bir günde ilk toplantısını yapacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, aralık ayının sonuna doğru gerçekleştireceği nihai toplantı ile yapılacak zam için tekliflerini alacak. Asgari ücrete yapılacak zammın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.