Asgari Ücret Zammı İçin İlk Defa Rakam Verildi! Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı Hesaplaması Yapıldı

Asgari Ücret Zammı İçin İlk Defa Rakam Verildi! Temmuz 2023 Asgari Ücret Zammı Hesaplaması Yapıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Asgari ücrete ara zam yapılacağının açıklanmasının ardından, maaş zammı ile ilgili araştırmalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Asgari ücrete ara zam yapılacağının açıklanmasının ardından, maaş zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı ile ilgili araştırmalar sürerken, CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkabileceğini söyledi. Maaş zammı ile ilgili Bakan Bilgin ''Asgari ücret 500 doların altında olmamalı. Bizim memurlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocakta memnun oldukları gibi temmuzda memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim.'' dedi.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücretin 500 dolar seviyesine çıkabileceğini açıklanmasının hesaplamalar yapıldı. Eğer asgari ücret 500 dolar seviyesine yükselirse, güncel kur ile 9.800 TL seviyesine çıkacak ancak asgari ücretin 10 bin TL ve üzerinde çıkacağına dair iddialar da bulunuyor.