Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplama Yapılıyor! Asgari Ücret İçin Konuşulan Tutar

Asgari Ücret Zammı İçin Hesaplama Yapılıyor! Asgari Ücret İçin Konuşulan Tutar
En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, asgari...

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağı geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşının 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, asgari ücret zammı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, asgari ücret zammının ne kadar olacağı ve asgari ücrete ne zaman zam yapılacağı merak ediliyor.

Asgari Ücret Zammı 2023

Asgari ücret zammı ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam yapılacağını belirtti.

Asgari Ücret Zam Oranı Ne Kadar?

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından, asgari ücret zammına ilişkin araştırmalar da hız kazandı. Asgari ücret zammı için henüz oran telaffuz edilmedi ancak eğer yüzde 20 oranında artış sağlanırsa, asgari ücret 10.000 TL seviyesinin üstüne çıkmış olacak.

Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Belli Olacak?

Asgari ücret zammının belirlenesinde enflasyon verilerinin belirleyici olması bekleniyor. Bu çerçevede, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından asgari ücret zammının netlik kazanacak.