Asgari Ücret Zammı İçin Görüşmelerin Ne Zaman Başlayacağı Netleşti! İşte O Tarih

Asgari Ücret Zammı İçin Görüşmelerin Ne Zaman Başlayacağı Netleşti! İşte O Tarih
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ilişkin duyurular da pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. Bu kapsamda, milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren haber geldi. Asgari ücret zammı için görüşmelerin yapılacağı...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, maaş zamlarına ilişkin duyurular da pek çok kişi tarafından merakla bekleniyor. Bu kapsamda, milyonlarca asgari ücretliyi ilgilendiren haber geldi. Asgari ücret zammı için görüşmelerin yapılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı belli oldu.

Asgari Ücret Toplantısı Ne Zaman?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık tarihleri arasında belirlenen bir günde ilk toplantısını yapacak. İlk toplantının ardından tekrar bir araya gelecek olan komisyon, nihai toplantısını da aralık ayının sonunda gerçekleştirecek ve maaş zamlarına ilişkin görüşmeler tamamlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İletilecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gerçekleşecek görüşmelerin ve pazarlıkların ardından, teklifler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek ve 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret seviyesini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücret zammı için yapılacak değerlendirme toplantıları için çalışmalar sürerken, kulislerde gerçekleşecek zamma dair çeşitli iddialar konuşuluyor. Söz konusu iddialara göre, zam oranı en az yüzde 50 olabilir ve bu durumda asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselebilir. İddialara ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmasa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zamlarına dair yaptıkları açıklamalarda, hiç kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, asgari ücret zammının enflasyonun üstünde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.