Asgari Ücret Zammı: Beklentiler Belli Oldu! İşte 2023 Asgari Ücret Beklentisi

Asgari Ücret Zammı: Beklentiler Belli Oldu! İşte 2023 Asgari Ücret Beklentisi
Yıl sonuna sayılı haftalar kala, asgari ücrette yapılacak artış da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı bugün gerçekleşti....

Yıl sonuna sayılı haftalar kala, asgari ücrette yapılacak artış da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı bugün gerçekleşti. Tespit Komisyonu toplantılarının ardından gerçekleşecek zam ile ilgili daha net bir tablo ortaya çıkması beklenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte, asgari ücret zammı için işçi, işveren ve kamuoyu beklentisi ortaya çıktı.

Asgari Ücret Zam Beklentisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammı ile alakalı geçtiğimiz günlerde anket çalışması başlatmıştı. Söz konusu anketin sonuçları belli oldu. Bu kapsamda, anket sonuçlarına göre, asgari ücrette yapılacak artış için beklentiler şu şekilde:

İşçi: 7.536 TL

İşveren: 7.050 TL

Kamuoyu: 7.845 TL

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zammın önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor. Gerçekleşecek artış ile ilgili resmi açıklama bulunmasa da yüzde 50 dolaylarında zam yapılacağına dair iddialar konuşuluyor. Söz konusu zam gerçekleşirse, 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselecek.