Asgari Ücret Zammı 2023! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi

Asgari Ücret Zammı 2023! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi
En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine...

En düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Gerçekleşen artış ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi. Emekli maaşlarındaki artışın ardından, milyonlarca asgari ücretli de maaş zammı ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Asgari Ücrete Zam Yapılacak Mı?

En düşük emekli maaşına zam gelirken, asgari ücretli çalışanlar da maaş zammına dair araştırma yapmaya başladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti.

Zamlı Emekli Maaşları 2023

En düşük emekli maaşına zam gelirken, zamlı maaşların ne zaman ödeneceği de araştırılıyor. Zamlı emekli maaşları nisan ayında emeklilere verilecek. Emekli maaşlarının yanı sıra, bayram ikramiyesinde de yüzde 82 oranında artış sağlandı. Önceki yıl 1.100 TL olan ikramiyeler 2.000 TL seviyesine yükselirken, zamlı ikramiyeler de nisan ayında emeklilere verilecek.