Asgari Ücret Toplantısına Saatler Kaldı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıklama Yaptı

Asgari Ücret Toplantısına Saatler Kaldı! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıklama Yaptı
Milyonlarca çalışan, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7 Aralık ve 14 Aralık tarihlerinde bir araya geldi. Üçüncü...

Milyonlarca çalışan, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Asgari ücret zammının belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7 Aralık ve 14 Aralık tarihlerinde bir araya geldi. Üçüncü toplantı öncesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete yapılacak zam için 20 Aralık Salı günü uzlaşmaya varılacağını belirtmişti. Bu kapsamda, yarın yapılacak toplantı pek çok kişi tarafından heyecanla beklenirken, Bakan Bilgin'den yeni bir açıklama geldi. Vedat Bilgin asgari ücret zammı ile ilgili "Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmeye devam ederken, yarın gerçekleşecek toplantı da uzlaşmaya varılması bekleniyor. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde asgari ücret zammı ile ilgili resmi açıklama yapılacak.