Asgari Ücret İçin Gündemdeki Rakam! 2023 Asgari Ücret Zammı

Asgari Ücret İçin Gündemdeki Rakam! 2023 Asgari Ücret Zammı
Milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Aralık ayında gerçekleşecek asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde maaş zammına ilişkin çeşitli iddialar konuşulmaya...

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Aralık ayında gerçekleşecek asgari ücret tespit komisyonu toplantısı öncesinde maaş zammına ilişkin çeşitli iddialar konuşulmaya devam ediyor. Resmi makamlardan zam oranına ilişkin açıklama gelmese de kulislerde konuşulan zam tutarı belli oldu.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

Asgari ücrete yapılacak zam için asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplantılar gerçekleştirecek. Konuşulan iddialara göre, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam gelebilir. Söz konusu zam hayata geçerse, 5.500 TL olan asgari ücret, 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

2023 Asgari Ücret

Asgari ücrete yapılacak zam için enflasyon oranlarının da belirleyici önemi bulunuyor. Bu nedenle, maaşlara yapılacak zamda enflasyon verileri de dikkate alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati maaş zammına dair yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar.