Asgari Ücret Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu! İşte O Açıklama

Asgari Ücret Hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan Konuştu! İşte O Açıklama
Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, zam oranına ilişkin...

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, asgari ücrete yapılacak zam da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ederken, zam oranına ilişkin resmi açıklama yapılmadı. Çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar yapılırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından maaş zammını netlik kazanacak. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Asgari Ücret Açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammına da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, asgari ücrette işverenler ile anlayış içinde hareket edildiğini, asgari ücretin tespitinden vergi dilimlerinin belirlenmesine kadar işveren ile iş birliği yapıldığını belirtti.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek. Komisyon toplantısı merakla beklenirken, çeşitli zam oranları da gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, yüzde 50 dolaylarında zam yapılacağı iddiası da sıkça konuşuluyor. Söz konusu artış gerçekleşir ve asgari ücrete yüzde 50 zam yapılırsa 5.500 TL olan asgari ücret 8.250 TL seviyesine yükselmiş olacak.

Enflasyon Verileri Önemli

Asgari ücrette yapılacak artışın belirlenmesi için enflasyon verilerinin de büyük önemi bulunuyor. Bu nedenle, asgari ücret zammı için enflasyon verileri ile çeşitli hesaplamalar yapılıyor.