Asgari Ücret En Az Bu Kadar Olacak! Asgari Ücret Zammı Son Durum

Asgari Ücret En Az Bu Kadar Olacak! Asgari Ücret Zammı Son Durum
İşçi ve işveren sendikaları asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Temmuz ayındaki artış belirlenirken enflasyon verilerinin baz alınması beklenirken, yetkililer de kamuoyuna bilgi veriyorlar....

İşçi ve işveren sendikaları asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Temmuz ayındaki artış belirlenirken enflasyon verilerinin baz alınması beklenirken, yetkililer de kamuoyuna bilgi veriyorlar. Bu çerçevede, son resmi açıklamalar ile asgari ücret için taban sınır hesaplandı.

Asgari Ücret En Az 10.000 TL Olabilir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolara tekabül edebileceğini açıklamıştı. Asgari ücret 500 dolar seviyesine olursa, güncel kurla 10.500 TL seviyesine çıkmış olacak. Temmuz ayında gerçekleşecek artış neticesinde, asgari ücretin en az 10 bin TL olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin 10 bin TL seviyesine yükselmesine işverenlerin de sıcak baktığı iddia ediliyor. Temmuz ayında yapılacak ara zam hesaplanırken, enflasyon verileri de dikkate alınacağı için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları yakından takip edilecek.

Emekli ve Memur Zammı 2023

En düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine yükseleceğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Emekli ve memur maaşlarının kesin tablosu, temmuz ayında açıklanacak haziran ayı enflasyon verisinin ardından netlik kazanacak.