Araç Sahiplerini Çıldırtacak Dev Zam

Araç Sahiplerini Çıldırtacak Dev Zam
Bu ay kesinleşecek Yeniden Değerlenme Oranı ile muayene ücretine zam yapılması bekleniyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren muayene ücretinin yüzde 120 artması bekleniyor.Benzin ve motorine yapılan zamlar ile zorluk yaşayan araç...

Bu ay kesinleşecek Yeniden Değerlenme Oranı ile muayene ücretine zam yapılması bekleniyor. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren muayene ücretinin yüzde 120 artması bekleniyor.

Benzin ve motorine yapılan zamlar ile zorluk yaşayan araç sahipleri, muayene ücretleri ile yıkılacak. Ekim verileriyle kesinleşecek Yeniden Değerlenme Oranı (YDO) ile araç muayene ücretine çok büyük zam geleceği değerlendiriliyor.

YDO Artışı 2.5 Civarlarında Kabul Edilirse...

Ekimdeki aylık artış yüzde 2.5 civarlarında kabul edildiğinde, Yeniden Değerleme Oranı yüzde 120'leri buluyor.

Araç Muayene Ücreti Ne Kadar?

YDO'nun yüzde 120 olarak açıklanması durumunda önceki sene 372 TL'den 507 TL'ye yükselen araç muayene ücretlerine de yüzde 120 oranında zam yapılacak. Doğrudan yansıyacak zam ile beraber araç muayene ücretleri 507 TL'den 1115 TL'ye çıkacak.

Ayrıca YDO, TÜİK'ce açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde (Yİ-ÜFE) yaşayan ortalama fiyat artış oranı hesaplanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca belirleniyor. YDO, her sene Resmi Gazete'de ilan edilmesinin ardından araç muayene zamları belirleniyor.