Araç Sahiplerine Kötü Haber! Akaryakıta Yine Zam Geliyor

Araç Sahiplerine Kötü Haber! Akaryakıta Yine Zam Geliyor
Döviz kuru ve brent petrole bağlı olarak fiyatı sürekli değişen akaryakıtta araç sahiplerini üzecek zam haberi geldi.Geçtiğimiz günlerde motorin grubuna indirim yapılacağı gündeme gelmiş ve bugün beklenen indirim uygulanmıştı....

Döviz kuru ve brent petrole bağlı olarak fiyatı sürekli değişen akaryakıtta araç sahiplerini üzecek zam haberi geldi.

Geçtiğimiz günlerde motorin grubuna indirim yapılacağı gündeme gelmiş ve bugün beklenen indirim uygulanmıştı. Uygulanan indirim sonrası motorin grubuna 1 lira 56 kuruşluk indirim yapıldı.

Bu kez zam haberi benzin için yapılı ve bu gece yarısından sonra benzine zam yapılacağı gündem oldu.

Benzine Ne Kadar Zam Yapılacak?

Döviz kurundaki önlemez artış, akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansıyor. Motorine indirim yapılırken indirimin pas geçtiği benzine ise bu gece yarısından sonra 1 lira 31 kuruş zam gelecek.

Güncel Benzin Fiyatları

Son dakika bir değişiklik olmazsa  benzine gelecek 1 lira 31 kuruş zam pompa fiyatlarına yansıyacak. Bu gece yarısından sonra saatler 00.01'i gösterdiğinde il ve ilçelere göre değişiklik gösteren benzin fiyatları ortalama 24 lira 05 kuruşa satılacak.

Güncel Motorin Fiyatları

Bugün araç sahiplerini bir nebze olsun sevindiren indirim haberi ile gündeme gelen motorin fiyatları ise il ve ilçelere göre değişiklik gösteriyor. Motorinin ortalama fiyatı 24 lira 90 kuruşa depolara doluyor.

Benzin ve Motorin Fiyat Farkı

Öte yandan, önceki ay benzin ile motorin arasındaki fark bir hayli artmıştı. Benzine gelen zam sonucu benzin ve motorin arasındaki fark ortalama 84 kuruşa düşecek.

Motorinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 11,43 TL idi.

Benzinin litre fiyatı yılbaşında ortalama 12,29 TL idi.