Araç Sahipleri İçin Bir Zam Haberi Daha! Yüzde 250 Arttı

Araç Sahipleri İçin Bir Zam Haberi Daha! Yüzde 250 Arttı
Araç sahibi olmanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Araç sahiplerine yönelik bir zam haberi daha geldi. Otomobil fiyatlarındaki artış ve çip krizi sonrası kasko fiyatları da yüzde 250 yükseldi. Ortalama bir aracın kasko maliyeti...

Araç sahibi olmanın maliyeti gün geçtikçe artıyor. Araç sahiplerine yönelik bir zam haberi daha geldi. Otomobil fiyatlarındaki artış ve çip krizi sonrası kasko fiyatları da yüzde 250 yükseldi. Ortalama bir aracın kasko maliyeti cepleri yakacak. Öte yandan, 2023 yılından itibaren kasko fiyatlarının daha da artması bekleniyor.

Vergisi, kaskosu, yakıtı, trafik sigortası ve bakımı derken araç sahibi olmanın maliyeti bir hayli arttı. Pandemi, Ukrayna-Rusya Savaşı, enerji ve çip krizinin yaşanması otomotiv sektörünü de derinden sarstı. Yedek parça servis maliyetleri ve otomobil fiyatlarındaki artışla birlikte kasko fiyatları da dudak uçuklatacak şekilde yükseldi.

Bir Yılda Dudak Uçuklatan Artış

Kasko ve zorunlu trafik sigortası fiyatlarını en çok yedek parça ve otomobil fiyatlarındaki artış etkiledi. Rakamlar son bir senede neredeyse 2 katına ulaştı.

Yüzde 250'ye Varan Artış Yaşandı

Sigorta Uzman Turusan Bağcı, kasko fiyatlarında yüzde 250'ye varan yükselişin kaydedildiğini ifade etti. Ortalama bir otomobil için kasko fiyatı 10 bin lirayı buluyor. Turusan Bağcı, Şu anda 7-8 bin TL'den aşağı kasko poliçesi bulunmanın imkansız olduğunu belirtti.

Bağcı, araç sahiplerini derinden sarsacak kötü haberi verdi ve 2024 yılında ortalama kasko fiyatlarının yüzde 100'den yüzde 150 arasında zamlanacağını aktardı.

Bazı sürücüler, fahiş fiyatlardan dolayı kasko yaptırmamayı düşünüyor. Diğer tarafta ise çok sayıda sürücü kasko poliçelerini yeniledi. Öte yandan, kaskolu araç sayısında artış yaşandı. Bunun nedeni ise tamir masraflarının da oldukça yüksek olması. En ufak kazalarda bile 50 bin liralık masraf çıkması.