Araç Sahipleri Dikkat! Geç Kalırsanız 2658 TL Ceza Ödersiniz

Araç Sahipleri Dikkat! Geç Kalırsanız 2658 TL Ceza Ödersiniz
Araç sahiplerini ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. 1 Aralık tarihinde hayata geçirilen ve 1 Nisan tarihinde sona erecek olan kış lastiği uygulamasının para cezası belli oldu. Araç kullanan kişiler trafik güvenliği açısından...

Araç sahiplerini ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. 1 Aralık tarihinde hayata geçirilen ve 1 Nisan tarihinde sona erecek olan kış lastiği uygulamasının para cezası belli oldu. Araç kullanan kişiler trafik güvenliği açısından kış lastiği uygulaması takması şarttır. 2023 yılında kullanılmayan kış lastiği uygulamasının cezasının ne kadar olacağı belli oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihinde başlayıp 1 Nisan tarihinde sona erecek. Kış lastiği uygulaması trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirilmiş olup tüm ticari araçlarda zorunlu olarak uygulanmaktadır. Uygulama 1 Nisan tarihinde sona erecek olmakla beraber özel otomobillerde kullanımı zorunlu değildir. Fakat uzmanlar tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde özel otomobillerde bile kullanılması önerilmektedir.

Aralık ile Nisan ayları arasında kullanılan kış lastiği uygulamasını kullanmayan kişiler için 2658 TL ceza yazılacağı belirlendi. Kış lastiği kullanımı ticari araçların yol tutuşunu artırdığı gibi yoldaki kar, buz veya çamur etkisini en aza indirip ıslak zeminde sürüş emniyetini artırmaktadır.

Kullanmayana 2658 TL Ceza Yazılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan bir karar kapsamında zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 tarihinde başlayan uygulama 1 Nisan 2023 tarihinde sona erecek. Ticari araçlar için mutlaka kullanılması gereken kış lastiği uygulamasına uyum sağlamayan kişilere ve araçlara 2658 TL ceza verileceğine karar verildi. Zorunlu Kış Lastiği uygulaması hem araç güvenliği hem de trafiğin akışını sağlamak için gerekli bir uygulama olmakla beraber cezai yaptırımı olan bir uygulamadır.

Hususi Araçlarda Kış Lastiği Zorunlu Mu?

Kış lastiği uygulaması ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu sağlarken daha yüksek güvenlik oranı sağlamaktadır. Kış lastiği takma zorunluluğu her yıl zorunlu olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık tarihinde başlayacak olmakla beraber 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu olarak kullanılması gerekecek. Ticari araçlar harici şirketlere ait araçlarda da kış lastiği takma zorunluluğu bulunmaktadır.