Araç Alacakların Cebi Daha Fazla Yanacak! Öyle Bir Zam Yapıldı Ki...

Araç Alacakların Cebi Daha Fazla Yanacak! Öyle Bir Zam Yapıldı Ki...
İkinci el araç fiyatları yükselişe geçerken ekspertiz kontrolü yaptırmak da bir hayli masraflı oldu. Son zamanlarda artan araç hileleri yüzünden araç alacaklar için ekspertiz yaptırmak kaçınılmaz hale geldi. Otomobil alacak...

İkinci el araç fiyatları yükselişe geçerken ekspertiz kontrolü yaptırmak da bir hayli masraflı oldu. Son zamanlarda artan araç hileleri yüzünden araç alacaklar için ekspertiz yaptırmak kaçınılmaz hale geldi. Otomobil alacak vatandaşlar, ekspertiz ücretini düşünmeye başladılar.

Ekspertiz fiyatlarında tarife yükseldi, detaylı bir araç kontrolü yaptırmak bazı firmalarda 3 bin liraya kadar çıktı.

Ekspertiz fiyatları ortalama 850 liradan başlıyor ekstra paketlerle 3 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Garanti ve Sigorta Seçeneği Sunuluyor

Fiyatlar yükselince ekspertiz firmaları garanti ve sigorta seçeneği de sunmaya başladı. Bir firma yetkilisi, seçenekler hakkında açıklamada bulundu. Yetkili, ‘Ekspertiz raporlarını artık insanlar istedikleri zaman ücretsiz alabiliyorlar vatandaşlarımız, bunun içerisinde motor, mekanik ve elektrik kapsamları da garanti altına alınıyor’ ifadelerine yer verdi.

Ekspertiz ücretlerinin bu kadar hızlı bir şekilde yükselmesinin ardından tüketiciler fahiş fiyatlardan tavan fiyat belirlenmesini istiyor.

Fiyatlar 300 TL'den 3 Bin TL'ye Çıktı

İMAS Derneği Başkan Yardımcısı Anıl Şentürk de ekspertiz fiyatlarının 2-3 katına çıktığını ifade ederek, “200-300 TL'den 3 bin TL'ye kadar çıkan bir fiyat artışı oldu. Biz her zaman,  otomobil alacak vatandaşlarımıza alışverişlerini yetki belgeli ikinci el otomobil satıcılarından yapmalarını tavsiye ediyoruz çünkü ekspertiz yaptırmadan araba satamıyoruz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar eksper yaptırmaya geldiklerinde gördükleri fiyatlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Eksper fiyatları oldukça yüksek, 2 bin TL ödeme yaptık. Önceden 500 lira falan tutuyordu. 500-750 TL iken şimdi 1400 TL'ye hatta 2 bin TL, 2500 TL gibi fiyatlar da oluyor. Bazı ekspertizlerde ise 3 bin, 3 bin 200 arası fiyat bantları oluyor. Kısaca en ucuzu 100 lira diyebiliriz.”