Araç Alacaklar Dikkat! Otomobillerde Matrah Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi

Araç Alacaklar Dikkat! Otomobillerde Matrah Düzenlemesi Yürürlüğe Girdi
Resmi Gazete'de, otomobillerde ÖTV matrah limitinin yükseltilmesine yönelik karar yayımlandı. Otomobiller için oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile değişikliğe gidildi.Buna göre; 1600...

Resmi Gazete'de, otomobillerde ÖTV matrah limitinin yükseltilmesine yönelik karar yayımlandı. Otomobiller için oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarında Cumhurbaşkanlığı Kararı ile değişikliğe gidildi.

Buna göre; 1600 cc altı otomobillerde alt limit 184 bin TL oldu, üst limit ise 280 bin TL'ye yükseldi.

Sıfır ve ikinci el araç  sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı.

Sıfır araçlarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahları Cumhurbaşkanı Kararı’yla düzenlendi. Böylece, sıfır araçlar için en düşük ÖTV matrahı 184 bin liraya, en yüksek ÖTV matrahı ise 350 bin liraya çıkarıldı.

ÖTV matrahlarını sıfır araçlar için yeniden belirleyen karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Alınan karara göre sıfır araçlarda yeni ÖTV matrahları şu şekilde:

Motor silindir hacmi bin 600 metreküpü geçmeyip matrahı 184 bin lirayı geçmeyenlerden yüzde 45, matrahı 184 bin lirayı geçip 220 bin lirayı aşmayanlardan yüzde 50, matrahı 220 bin lirayı geçip 250 bin lirayı geçmeyenlerden yüzde 60, matrahı 250 bin lirayı geçip 280 bin lirayı geçmeyenlerden yüzde 70, diğerlerinden ise yüzde 80 ÖTV alınacak.

Motor silindir hacmi bin 600 metreküpü geçen fakat 2 bin metreküpü geçmeyen, elektrik motoru da olup elektrik motor gücü 50 kilovatı geçip motor silindir hacmi bin 800 metreküpü geçmeyen ve matrahı 228 bin lirayı geçmeyenlerden yüzde 45, matrahı 228 bin lirayı aşıp 350 bin lirayı aşmayanlardan yüzde 50, diğerlerinden ise yüzde 80 ÖTV alınacak.

Motor silindir hacmi 1600 cc üstündeki konvensiyonel otomobillerin, tamamına yakını ithal olan araçların matrahlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.