Arabası Olanların Gözü Yaşlı! Artık En Az 5350 TL Verecekler

Arabası Olanların Gözü Yaşlı! Artık En Az 5350 TL Verecekler
2021 yılı ile 2022 yılını kıyasladığımızda hemen her şeye zam geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Özellikle araçla ilgili gelen zamlar herkesin cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Kasko fiyatlarına da zam geldiğinin tespit...

2021 yılı ile 2022 yılını kıyasladığımızda hemen her şeye zam geldiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Özellikle araçla ilgili gelen zamlar herkesin cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Kasko fiyatlarına da zam geldiğinin tespit edilmesi herkesin dikkatini çekti. 2021 yılının Eylül ayında kasko fiyatıyla 2022 yılının Eylül ayındaki kasko fiyatının aynı olmadığı tespit edildi. Hatta artış oranına bakıldığında %230 oranında bir fiyat artışı olduğu tespit edildi. Bu kapsamda geçen yıl 1750 TL’ye yapılan kasko için bu yıl ödenecek minimum tutar 5350 TL olarak belirlendi.

2023 Yılında Daha da Zamlanabilir!

Kasko fiyatlarında yaşanan yükseliş araç sahiplerinin cebini olumsuz olarak etkilemektedir. Hal böyle olunca da araç sahiplerinin bazıları fiyat artışlarından şikayetçi olarak kasko yaptırmayacaklarını söylüyor. Hatta açıklama yaptıklarında bugün yaptırdık bu fiyat artışıyla seneye nasıl yaptıracağız diye düşünüyor.

Kasko fiyatlarının harici araç fiyatlarının da bu denli yükseldiği bu dönemde arabalar resmen yatırım aracı olarak görülmektedir. Araç fiyatları yükselmeye devam ettikçe kasko fiyatlarının da yükselmeye devam edeceğine değinilmekte. Özellikle 2023 yılının gelişiyle de yeni zamlar geleceğini göz önüne alırsak kasko fiyatlarının da yükseleceği düşünülmektedir. Hatta 3 bin 5 bin 7 bin ve 8 bin TL’ye bile kasko yaptırmanın mümkün olmayacağı iddialar arasında yer almaktadır.