Altında Yeni Dönem Başlıyor! 7 Aralık'tan İtibaren Piyasada Olacak

Altında Yeni Dönem Başlıyor! 7 Aralık'tan İtibaren Piyasada Olacak
Darphane, Reşat Beşli'yi 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren piyasaya sürülecek. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Reşat altına ilişkin açıklama yaptı. Atayık, "Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında...

Darphane, Reşat Beşli'yi 7 Aralık Çarşamba gününden itibaren piyasaya sürülecek. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Reşat altına ilişkin açıklama yaptı. Atayık, "Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Kuyumcular Odası tarafından yapılan açıklamada, Oda Yönetimi'nin Darphane ve Damga Matbaası Üst Yönetimi ile yaptığı ortak çalışmalar sonucunda Reşat Lira'dan sonra Reşat Beşli'nin de Darphane tarafından orijinal kalıplarında üretildiği ifade edildi.

Kuyumcular Teslim Alacak

Darphane, Reşat Beşli'leri 7 Aralık 2022 tarihinden itibaren piyasaya sürmeye başlayacak.

Kuyumcular, Darphane'den Reşat Beşli altını randevu almadan külçe altını karşılığında teslim alabilecek.

Piyasadaki Olumsuzlukların Önüne Geçilecek

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Reşat altınlarına özellikle Anadolu'dan büyük talep var. Reşat Lira'nın ardından Reşat Beşli'nin de orijinal kalıplarıyla yeniden üretilmesi hem piyasadaki olumsuzlukların önüne geçecek, hem de Reşat altınlarıyla ilgili talep noktasında önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Tüm sektör adına Darphane yetkililerine bu talebimizle ilgili yakın ilgileri ve olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun."