Altın Rekora Doymayıp Ralliyi Sürdürdü! Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatı

Altın Rekora Doymayıp Ralliyi Sürdürdü! Güncel Gram, Çeyrek, Yarım ve Cumhuriyet Altın Fiyatı
Ons altın yatay seyretmesine rağmen, Dolar/TL'deki hızlı yükselişin etkisiyle gram altının fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1446 TL'ye çıktı. Daha sonra yükselişe devam eden gram, bir rekor daha kırarak bugün, 1456 TL'yi gördü.

Ons altın ve dolar/TL'ye bağlı olarak hesaplanan gram altın fiyatı, bu sabah saat 09.33 itibarıyla 1443 TL seviyesinden alıcı buluyordu. Ancak öğle saatlerinin gelmesiyle birlikte fiyat yükselişine devam etti. İşte 7 Haziran Çarşamba 2023 itibarıyla gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları...

Son günlerde ons altının yatay seyretmesine rağmen döviz kurundaki dalgalanmanın etkisiyle gram altın her gün yeni bir rekor kırıyor.

Küresel piyasalarda ABD ve AB'ye yönelik enflasyon endişeleri, faiz artışlarının devam edeceği beklentisini güçlendiriyor. Doların güçlenmesi karşısında ons altın zayıf kalırken, Dolar/TL'deki değişim altına destek sağlıyor.

guncelaltinfiyati.jpg

Gramda Bir Rekor Daha

Altının gram fiyatı, ons altın yatay seyrediyor olmasına rağmen, Dolar/TL'deki hızlı yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1456 TL'ye çıktı.

Güncel Gram Altın Fiyatı

Ons altının ve Dolar/TL'nin fiyatına bağlı olarak hesaplanan gram altın, 7 Haziran 2023 saat 11.59 itibarıyla 1456 TL seviyesinden alıcı bulunuyor.

guncelgramfiyati.jpg

7 Haziran 2023 Cumhuriyet, Çeyrek ve Yarım Altın Güncel Fiyatı

7 Haziran 2023 saat 11.59 itibarıyla;

  • Cumhuriyet altını 9760 TL'den,
  • Çeyrek altın 2444 TL'den,
  • Yarım altın 4887 TL'den alıcı bulunuyor.

gramaltinrekorkirdi.jpg

İslam Memiş 1450-1500 Seviyelerini İşaret Etmişti!

Bundan aylar öncesinde altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yılın ilk üç ayında 1400-1450-1500 TL'lik seviyelerin gram altın için konuşulacağını söylemişti. Ancak bahsettiği tahmin yılın ilk 3 ayında gerçekleşmezken, bugün, gram altın 1450 TL'yi aştı.

Piyasanın yakından takip ettiği isim henüz konuyla ilgili bir açıklama paylaşmazken, yatırımcıların gözü gram altın fiyat tahminlerine çevrildi.

guncelyarimfiyati.jpg

Hangi Seviyeler İzlenmeli, FED Politikaları Ne Diyor?

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikalarıyla ilgili belirsizliklerin azaldığını, ancak yatırımcıların makroekonomik veri takvimi öncesinde temkinli davrandıklarını belirtiyor.

Banka'nın politika faizini yüzde 81 olasılıkla sabit tutacağı beklentisinin fiyatlamalara yansıdığını ifade eden analistler, nihai faiz oranının yüzde 5,25-5,50 aralığında olacağı beklentilerinin hala güçlü olduğunu belirtiyor.

Analistler, bugün ABD'de dış ticaret dengesinin takip edileceğini ve teknik açıdan altının ons fiyatında destek olarak 1.950 ve 1.930 dolar seviyelerini, direnç olarak ise 1.980 ve 2.000 dolar seviyelerini gösteriyor.

altinfiyati2023.jpg

Gram Altında Kısa ve Uzun Vadeli Beklenti Ne?

Gram altın doların değer kazanmasıyla birlikte bir hayli yükseldi. Analistlere göre gram altının 1500 TL üzerine çıkması kolay olabilir, ancak piyasa istikrarlı bir şekilde ilerlemiyor. Bu durumda sert bir düşüş de yaşanabilir. Dolar/TL'de geri çekilme yaşanırsa, gram altın da düşebilir.

Alım Göstergeleri Riskli Seviyede

Analistlerin kullandığı teknik göstergelere göre, piyasalar kısa vadede anlamlı seviyelerde değiller. Gram altın çok hızlı bir şekilde yükseldi. Şu anda yeni alımlar için göstergelerin oldukça riskli olduğunu söylemek mümkündür.