Akaryakıt Fiyatları Yine Değişecek! Akaryakıtta Aynı Anda Hem Zam Hem de İndirim Var

Akaryakıt Fiyatları Yine Değişecek! Akaryakıtta Aynı Anda Hem Zam Hem de İndirim Var
Brent petrol fiyatlarında görülen düşüşün ardından benzine 1 lira 15 kuruş indirim uygulanmıştı. Yapılan indirimden sonra gece yarısından itibaren 55 kuruş zam yapılacak. Motorin ise gece yarısından itibaren 95 kuruş indirim...

Brent petrol fiyatlarında görülen düşüşün ardından benzine 1 lira 15 kuruş indirim uygulanmıştı. Yapılan indirimden sonra gece yarısından itibaren 55 kuruş zam yapılacak. Motorin ise gece yarısından itibaren 95 kuruş indirim yapılacak.

Benzine yapılan indirimden sonra İstanbul'un Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatı 20 lira 08 kuruşa, Avrupa Yakası'nda 20 lira 07 kuruşa inmişti. Ankara'da benzin 20 lira 24 kuruşa, İzmir'de ise 20 lira 25 kuruştan satışa sunuluyor.

Benzine Zam Geliyor

Son yapılan indirimden sonra 24 saat geçmesinden sonra benzine bu kez zam geleceği ifade edildi. Bu gece yarısından itibaren benzine 55 kuruş zam gelecek.

Zamdan sonra İstanbul'un Anadolu Yakası'nda benzinin litre fiyatı 20 lira 63 kuruşa, Avrupa Yakası'nda ise 20 lira 62 kuruşa yükselecek. Ankara'da benzin 20 lira 79 kuruşa, İzmir'de ise 20 lira 80 kuruştan depolara doldurulacak.

Motorine İndirim Geliyor

Bu gece yarısından itibaren motorine ise indirim gelecek. Motorine yapılacak indirim 95 kuruş olarak açıklandı. Son dakika herhangi bir değişiklik olmazsa indirimin uygulanması ile İstanbul'un Anadolu Yakası'nda motorinin litresi 23 lira 91 kuruşa, Avrupa Yakası'nda ise 23 lira 89 kuruşa inecek. Ankara'da motorin 24 lira 02 kuruşa, İzmir'de ise 24.06 kuruştan satışa sunulacak.

Zam ve indirimin uygulanması durumunda motorin ve benzinin arasındaki fark 3 lira 28 kuruşa inecek. Mazotun benzinden pahalı olması dizel araç sahiplerinin tepkisine sebep oluyor.

2022 Ocak'ta motorin benzinden daha ucuzdu. Motorin ve benzine 2022 yılında yapılan zamlar dikkatleri çekerken akaryakıt fiyatlarının yılbaşında ne kadar olduğu merak ediliyor.

Motorin ve benzinin yılbaşındaki fiyatları şu şekildeydi:

Motorinin litre fiyatı İstanbul’da yılbaşında 11,43 TL idi.

Benzinin litre fiyatı İstanbul’da yılbaşında 12,29 TL idi.