Ailelere 15 Bin TL Verildi! Toplam 4 Milyon 545 Bin Liralık Yardım Ödemesi Yapıldı

Ailelere 15 Bin TL Verildi! Toplam 4 Milyon 545 Bin Liralık Yardım Ödemesi Yapıldı
Çanakkale'de çıkan ve yüreklerimizi yakan orman yangınından etkilelen ailelere yardım ödemesi başlatıldığı duyuruldu.

AFAD tarafından Çanakkale'de çıkan orman yangınlarından etkilenen 303 aileye 15 biner liradan toplam 4 milyon 545 bin lira yardım ödemesi başlatıldığı ifade edildi.

Çanakkale'de çıkan ve üç gün devam eden yangın sonrası 4 bin 200 hektar orman yok oldu. 22 Ağustos'ta başlayan orman yangını, 48 saat dolmadan kontrol altına alınmıştı. Yangının izleri, Gökçeada kıyılarına kadar ulaştı. Çanakkale'de bulunan tatilciler, sahilde yangının külleri ile karşılaştı.

48 saat dolmadan kontrol altına alınan yangını söndürmek için İHA'lar, uçaklar, helikopterler ve 3 binden fazla personel seferber oldu.

Çanakkale Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin ortak çalışması sonucu hazırlanan Çanakkale Orman Raporu da yayımladı.

Çanakkale Orman Raporunda Yer Alan İfadeler

"Çanakkale'de, 22 Ağustos 2023 günü öğlen saatlerinde Kayadere köyü Damaltı mevkiinde başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle civar köylere sıçrayarak Çanakkale şehir merkezini tehdit edecek kadar büyüyen orman ve örtü yangını, yetkililerden edinilen bilgiye göre 24 Ağustos itibarıyla Aşağı Okçular Köyü yakınlarında durdurularak kontrol altına alınmıştır. Söndürme ve soğutma çalışmalarının karadan ve havadan devam ettiği bildirilmektedir. Yangının bir elektrik kontağından çıktığı yönünde bir bilgi varsa da henüz kesinleştiği söylenemez.Bölge halkına ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yangın dolayısıyla insan hayatı kaybedilmemiştir. Yangın dolayısıyla herhangi bir sağlık kurumu zarar görmemiş veya sağlık hizmet sunumunda bir aksama meydana gelmemiştir. Yangından en fazla etkilenen köylerimiz Kayadere, Ulupınar, Yağcılar, Aşağı Okçular ve Kalabaklı köyleridir."

turk-lirasi-2.jpg

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Çanakkale'de yaşanan orman yangınlarında devletin tüm imkanlarının seferber edildiği kaydedildi.

AFAD'ın Paylaşımı Şöyle:

"Hepimizin ciğerlerini yakan yangınlar sonrası 303 ailemize 15 biner liradan toplam 4 milyon 545 bin lira yardım ödemesi başladı. Yardımların 3 milyon 30 bin lirası AFAD, 1 milyon 515 bin lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından karşılandı. Kardeşlik seferberliğiyle, yangınlardan zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Ormanlarımız en kıymetli milli hazinemiz. Her ağacın dalı evlatlarımıza bırakacağımız birer miras. Lütfen, ormanlarımızı gözümüz gibi koruyalım."