Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Yatırdı! Üç Farklı Destek Ödemesi Verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Yatırdı! Üç Farklı Destek Ödemesi Verildi
Eylül ayında merakla beklenen aile destek programı ödemeleri bugün itibariyle ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaşlı ve engelli aylıklarını hak sahiplerine iletmişti. Yaşlı aylığı çerçevesinde toplamda 1.8 milyar TL, engelli aylığı kapsamında ise toplamda 1.5 milyar TL ödeme yapıldı. Söz konusu desteklerin sağlanmasının ardından, aile destek programı ödemesine dair araştırmalar hız kazandı. Aile destek programı ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için eylül ayınının ortasına doğru yaklaştıkça meraklı bekleyiş başladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemesi ile ilgili bugün açıklamada bulundu.

Aile Destek Ödemesi Eylül 2023

12 Eylül itibariyle aile destek programı ödemeleri vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arası değişen aile destek programı ödemelerinin yanı sıra, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de iletildi. Söz konusu desteklerin verilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Sosyal refah paylaşımını önde tutan bakış açısıyla, arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz” dedi.