Aile Bakanlığı Zamlı Desteğe Başladı! Sosyal Yardımda Yeni Dönem

Aile Bakanlığı Zamlı Desteğe Başladı! Sosyal Yardımda Yeni Dönem
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan destek ödemelerini ağustos ayında da hak sahiplerine iletmeye devam ediyor.

Yılın ilk altı ayındaki enflasyon verilerine göre milyonlarca memurun maaşının temmuz ayının ilk günlerinde yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından söz konusu memur maaş katsayısı baz alınarak sosyal yardım ödemelerinde artışa gidildi. Evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, yaşlı ve engelli aylıklarının, toplumun farklı kesimlerine iletilen sosyal yardımların yükselmesinin ardından destek ödemelerinin güncel tutarları ile ilgili araştırmalar yapılırken, ağustos ayı itibariyle zamlı ödemeler de hesaplara aktarılıyor. Bu çerçevede, zamlı destek ödemelerinin güncel tutarlarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.

Zamlı Evde Bakım 2024 Ağustos

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre zamlanan evde bakım maaşı ödemelerini dün itibariyle ülke genelindeki hak sahibi vatandaşlara iletmeye başladı. Ağustos ayının ortalarında evde bakım maaşı ödemeleri başlarken, ödemelerin sağlanmasının ardından açıklamalar da bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş:

“Yeni düzenlemeyle Evde Bakım Yardımı ödemelerini hak sahiplerinin hesaplarına artışlı şekilde yatırmaya başladık. Bu kapsamda yardımdan yararlanan 555 bin tam bağımlı vatandaşın evinde bakım veren yakınlarına bu ay toplam 4,9 milyar TL ödeme yaptık. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Evde Bakım Maaşı Kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın zamlı evde bakım maaşı ödemelerine 15 Ağustos tarihi itibariyle başlamasının ardından söz konusu desteği ilişkin araştırmalar sürerken, evde bakım maaşının ve farklı sosyal yardımların güncel tutarları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Altı ayda bir evde bakım maaşına memur maaş katsayısına göre zam yapılıyor. Bu kapsamda, temmuz ayının ilk günlerinde memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş evde bakım maaşının 7608 TL'den 9077 TL seviyesine çıktığını belirtti. 9077 TL tutarındaki evde bakım maaşı ağustos ayında hak sahiplerine sağlanırken, ocak ayına kadar ödemeler düzenli olarak devam edecek. Ocak ayında da memur maaş katsayısına göre yeniden evde bakım maaşının ve farklı destek ödemelerinin belirlenmesi bekleniyor.