Aile Bakanlığı Sosyal Yardımda Bulunacak! PTT’den Eylül Ödemeleri Yapılacak

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımda Bulunacak! PTT’den Eylül Ödemeleri Yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak destek ödemeleri ile eylül ayının ilk günlerinden itibaren araştırmalar yoğunlaştı.

Aile ve Sosyal hizmetler Bakanlığı eylül ayında da belirli bir takvime göre sosyal yardım ödemelerini hak sahibi vatandaşlara iletecek ancak geçtiğimiz aylardaki ödeme takvimleri baz alınarak eylül ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair hesap tahminler yürütülüyor. Destek ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için eylül ayının ilk günleri itibariyle sosyal ve ekonomik destek ödemesi merak ediliyor. Bu çerçevede, çocukların temel ihtiyaçlarının ve okul masraflarının karşılanması için verilen SED yardımı ile ilgili Bakanlık'tan gelecek duyurular yakından takip ediliyor.

SED Yardımı Eylül 2023 Ödemesi

Sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile dar gelirli ailelerde bulunan çocukların okul masraflarının karşılaması ve temel ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanıyor. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen artış ile birlikte ortalama 3571 TL olan SED yardımı, ağustos ayında da hak sahibi kişinin hesabına aktarılmıştı. Eylül ayında ay ortasına sosyal yardım ödemesinin verilmesi beklenirken, ödemelerin yapılması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna bilgi verilecek.