Aile Bakanlığı Hak Sahiplerine Ağustos Ayında Tek Seferde 7909 Lira Yatıracak!

Aile Bakanlığı Hak Sahiplerine  Ağustos Ayında Tek Seferde 7909 Lira Yatıracak!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan evde bakım maaşı ödemeleri zamlandı! Zamlı tutarlar ise ağustos ayı itibarıyla hesaplara yatmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı ödemelerine zam yapıldı. Haziran ve Temmuz aylarında gündemi meşgul eden asgari ücret zamlarının ardından zamlanan bu destek ödemeleri, dar gelirliye can suyu olmaya devam ediyor.

Hak sahiplerinin hesaplarına her ay yatırılan bu yardım ödemeleri, dar gelirlinin masraflarına destek oluyor! Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından duyurulan destek ödemeleri, hak sahiplerinin hesaplarına her ay yatırılmaya devam ederken müjde de geldi! Açıklananlara göre evde bakım maaşı ve engelli aylığı alanların maaşları arttı!

Buradan hareketle hak sahiplerinin internetteki evde bakım maaşı yattı mı aramaları hız kazanırken, tüm detaylar da belli oldu. İşte evde bakım maaşı ve engelli maaşının güncel tutarları…

evde-bakim-maasi.jpg

28 Ağustos Evde Bakım Maaşı Güncel Tutar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşı, Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte 5.098 TL’ye yükseltildi. Yükseltilen evde bakım maaşıyla engelli bireylerin bakımını üstlenen ailelere destek miktarı artırılmış oldu. Her ayın 15’inde başlayıp son gününe kadar devam eden evde bakım maaşı, bu ay da hak sahiplerinin hesabına yattı. Ayın bitmesine son 3 gün kalırken, tüm hak sahiplerine ödemelerin 31 Ağustos tarihine kadar yapılacağı netleşti.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama Ekranı

Evde bakım maaşı alan hak sahipleri, e-Devlet üzerinden şifre ve TC kimlik numaralarıyla hesaplarını kontrol edebilirler. Ayrıca, Ziraat Bankası üzerinden maaşını alan kişiler de BAKIYE yazıp 4747’ye SMS göndererek sorgulama yapabilirler.

engelli-ayligi.jpg

Engelli Aylığı Ne Kadar Oldu?

Temmuz 2023’te yapılan asgari ücret zammının ardından engelli aylıkları, yaşlılık aylığı ve evde bakım maaşında artış gerçekleştirilmişti. Bu kapsamda evde bakım maaşı 4.337 TL’den 5.098 TL’ye yükseltildi.

Evde bakım maaşının yanı sıra engelli aylıkları da zamlandı. Yüzde 40-96 oranında engelli olanların aylıkları 1.874 TL’ye ve yüzde 70 engellilerin aylığı da 2.811 TL’ye yükseldi.

Buradan hareketle hesaplayacak olursak, evde bakım maaşı ve yüzde 70 oranında engelli yakınına bakanların alacağı aylık tutar 7.909 TL’ye yükselmiş oldu.