Aile Bakanlığı Bu Hafta İlave Kaynak Aktardı! Destek Ödemesi Alanlar Dikkat

Aile Bakanlığı Bu Hafta İlave Kaynak Aktardı! Destek Ödemesi Alanlar Dikkat
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ağustosta da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kaynak aktarıldı.

Belirli bir takvime göre hak sahiplerine sosyal yardım ödemeleri iletilirken, Ağustos ayında da ödemeler sürüyor. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerinin düzenli olarak hak sahiplerine verilmesi ve toplumun farklı kesimlerine destek sağlanması i̇çin çalışmalar yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ağustos ayında da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na kaynak aktarıyor. Söz konusu kaynak aktarımının gerçekleşmesinin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kamuoyuna bilgi verdi.

Sosyal Yardımlaşma Vakfına Kaynak

Sosyal Yardımlaşma Vakfına ağustos ayında da ilave kaynak aktarıldı. 461 milyon TL tutarındaki kaynağa dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Balanı Mahinur Özdemir Göktaş ‘’İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik yardımların etkin şekilde yürütülebilmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız için her ay düzenli olarak sağladığımız periyodik pay tutarına bu ay 461 milyon TL ilave kaynak aktarıyoruz. Bakanlık olarak arz odaklı güçlü sosyal yardım sistemimiz ile vatandaşlarımızın ihtiyacına yönelik politikalarımızı şekillendirmeyi sürdürüyoruz’’ ifadelerini kullandı. Gerçekleşen kaynak aktarımı ile toplumun farklı kesimlerinde bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlanması bekleniyor.

Sosyal Yardımlar Veriliyor

Ağustos ayında da ek periyodik pay çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kaynak aktarımı sağlarken, sosyal yardım alan vatandaşlar da ödemelere dair güncel gelişmeleri yakından takip ediyorlar. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre yeniden düzenlenen sosyal yardımlar, ağustos ayının ortalarından itibaren iletiliyor. Evde bakım maaşı ve SED yardimi zamlı olarak hak sahiplerine sağlanırken, yılsonuna kadar devam edeceği belirtilen aile destek programı ödemeleri de ay ortasında verildi. Önümüzdeki günlerde, çeşitli sosyal destek ödemelerinin hesaplara aktarılması durumunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesaplarından duyurular yayınlanacak.