Aile Bakanı İki Destek Ödemesine Zam Yaptı! Yıl Boyu Her Ay 3748 Lira Yatırılacak

Aile Bakanı İki Destek Ödemesine Zam Yaptı! Yıl Boyu Her Ay 3748 Lira Yatırılacak
Ağustos 2023 engelli aylığı ve engelli yakını aylığı kaç TL oldu? İki destek ödemesi de kaç TL zamlandı?

2023 Temmuz ayında asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşları tekrar belirlenirken, destek ödemeleri de es geçilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın her ay verdiği destek ödemelerine asgari ücret zammı sonrasın zam geldi. Zammı duyan dar gelirliler sevinirken, yeni destek ödemesi tutarları da netleşti. Asgari ücrete göre tutarı değişiklik gösteren engelli aylıkları da bu kapsamda artış yaşadı.

Asgari ücret zammının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde verilen aylıklar da zamlandı. Farklı kalemlerde ödemeyi destek ödemeleri başlığında birleştiren bakanlık, engelli ve engelli yakını aylıklarına devasa zam yaptı. Hal böyle olunca da herkes güncel engelli ve engelli yakını aylığı tutarını merak etti. Peki güncel engelli aylığı kaç TL oldu? Engelli yakını aylığı ne kadar?

engelli-aylik.jpg

Engelli ve Engelli Yakını Aylığına Zam!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde verilen engelli aylığı ve engelli yakını aylığı, 6 aylık enflasyon farkının uygulanmasının ardından zamlandı. Asgari ücret ve memur maaşlarında 6 aylık enflasyon farkı etkili olurken, bu ücretlere göre belirlenen destek ödemeleri de yükseldi. Peki Ağustos ayı engelli aylığı kaç TL oldu?

Engelli Aylığı Güncel Tutar Ağustos 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamada, engelli aylığı ve engelli yakını aylıklarının zamlandığı duyuruldu. Dar gelirliye her zaman yardım edeceklerini ve çeşitli destek modelleriyle maddi imkan sağlayacaklarını vurgulayan Göktaş, memur maaş katsayısındaki güncelleme sonrasında aylık ödemelerin artırıldığını bildirdi. Yeni destek ödemelerinin tutarlarını da şöyle açıkladı:

engelli-ayliklari.jpg

  • Yaşlılık (65 yaş) aylığı 1997 TL'den 2 bin 348 TL'ye,
  • Yüzde 40-69 arası engellilik oranına sahip vatandaşların aylığı 1594 TL'den 1874 TL'ye,
  • Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylığı 2 bin 392 TL'den 2 bin 811 TL’ye,
  • 18 yaş altı engelli yakınlarına verilen aylık 1594 TL’den 1874 TL’ye,
  • Hafif silikozis aylığı 3 bin 445 TL'den 4 bin 50 TL'ye,
  • Orta silikozis aylığı 3 bin 938 TL'den 4 bin 629 TL’ye
  • Ağır silikozis aylığı ise 4 bin 388 TL'den 5 bin 158 TL’ye yükseldi.

Böylelikle de 18 yaş altında yüzde 70’den fazla engelli raporu bulunan bireylerin yakınlarının aylık 3.748 TL oldu.