Açlık ve Yoksulluk Sınırı Kasım 2022 Açıklandı! Kasım Ayı Açlık Sınırı Kaç TL?

Açlık ve Yoksulluk Sınırı Kasım 2022 Açıklandı! Kasım Ayı Açlık Sınırı Kaç TL?
Vatandaşın aylık harcamalarını kapsayan açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belli oldu. BİSAM tarafından yapılan açıklamada kasım ayındaki açlık ve yoksulluk sınırının yükseldiği duyuruldu.Birleşik Metal-İş Araştırma...

Vatandaşın aylık harcamalarını kapsayan açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belli oldu. BİSAM tarafından yapılan açıklamada kasım ayındaki açlık ve yoksulluk sınırının yükseldiği duyuruldu.

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi (BİSAM) 2022 Kasım’a dair Açlık ve Yoksulluk Sınırı rakamlarını açıkladı.BİSAM tarafından açıklanan rakamlara göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2022 yılının kasım ayı için 7 bin 818 TL olarak hesaplandı.Bir ailenin kira, giyim, fatura, sağlık, eğitim ve ulaşım gibi aylık tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise, kasımda 27 bin 41 liraya çıktı.

En Yüksek Maliyet Grubu Belli Oldu

Günlük harcamalarda 2022'nin Kasım ayında en yüksek maliyet grubunu, 97,65 TL'lik harcama ile süt ve süt ürünleri grubu oluşturdu. Et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise 40,80 TL olarak belirlendi. Sebze ve meyve için yapılması gereken günlük harcama tutarı ise 40,56 TL'ye çıktı. Ekmek için yapılması gereken harcama tutarı günlük 23,41 TL'dir. Sıvı ve katı yağ ise 17,67 TL'lik masraf yapılması gereken ürün grupları olarak dikkat çekti. Yumurta için 6,75, pekmez, şeker, reçel ve bal için ise 8,46 TL harcama yapılması gerektiği ifade edildi.