Acele Eden Parayı Kapacak! Çocuğu Olan Ailelere 1300 TL Veriliyor

Acele Eden Parayı Kapacak! Çocuğu Olan Ailelere 1300 TL Veriliyor
Hem gelir düzeyi düşük hem de ihtiyaç sahibi olan ailelere devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Özellikle çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan ve çocukların okul hayatına devam edemediği durumlar...

Hem gelir düzeyi düşük hem de ihtiyaç sahibi olan ailelere devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Özellikle çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan ve çocukların okul hayatına devam edemediği durumlar olduğunu belirten Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara nakit destek verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek yalnızca çocuğu okula giden ailelere verilecek olmakla beraber PTT üzerinden verilmektedir.

E-Devletten Başvuru Yapabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlardan faydalanmak isteyen kişiler e-devlet platformu üzerinden başvurularını yapabilirler. Başvuru yapacak kişiler için başvuruların yalnızca e-Devlet’ten değil aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakıfları aracılığıyla da yapılacağı belirlendi. Aile Bakanlığının yapacağı yardım ödemesini almaya hak kazanan kişilere ödemeler PTT üzerinden verilmektedir.

Hesaplara 1300 TL Yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuk sahibi olan ailelere yapılacak olan 1300 TL yardımdan faydalanmak için en önemli şart şüphesiz çocuğunuz olması ve çocuğunuzun okula gidiyor olmasıdır. Çocuğu okula giden ailelere verilen yardımdan faydalanmak için aynı zamanda ihtiyaç sahibi olmakta şarttır. Başvuru yapan kişiler yardım ödemesinden faydalanmak için bakanlık tarafından sunulan şartları karşılamak gerekiyor. Şartlar karşılanmadığı takdirde verilen ödemeden faydalanamayacağınızı bildirmek isteriz.

Verilen 1300 TL yardım tutarı çocuk sayısına göre farklılık göstermektedir. Yardım tutarı birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL üçüncü çocuk için ise 600 TL olarak veriliyor. Yani bu kapsamda verilen toplam yardım miktarı 1300 TL oluyor.