81 Milyon Vatandaşın Dikkatine! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Önemli Açıklama

81 Milyon Vatandaşın Dikkatine! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Önemli Açıklama
Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, tepki göstererek sert açıklamalar yaptı.Ankara Esenboğa'da bir otelde gerçekleştirilen Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası'nın...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeleri öncesinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, tepki göstererek sert açıklamalar yaptı.

Ankara Esenboğa'da bir otelde gerçekleştirilen Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası'nın (Güvenlik-İş) 4. Olağan Kongresi'nde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, açıklamalarda bulundu.

Taşeronların kadroya alınmasını istemeyen bürokratların var olduğunu aktaran Ergün Atalay, taşeronluğu "ucube sistem" olarak tanımladı ve önemli bir kısmı 2019 yılında kadroya alınsa da sistemdeki bazı çalışanların kapsam dışında kaldığını ifade etti.

Atalay, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) meselesinin de çözüme kavuşturularak Türkiye'nin gündeminden çıkartılmasını istedi.

"Bas Bas Bağırıyorum" Dedi

İşçilerin gelir vergisine dair değerlendirmeler yapan ve mayıs sonu, haziran başında yüzde 27'lik vergi dilimine girildiğinin altını çizen Atalay, "Bu sürdürülebilir, sürecek adil bir sistem değil. Bas bas bağırıyorum, Başkan Nebati duymuyor." şeklinde konuştu.

Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının 5 ay öncesinden asgari ücretin tartışılmasından rahatsız olduğunu, kendisinin bu sebeple hiçbir şey söylemediğini belirterek şöyle dedi:

"6 ay kala, 5 ay kala asgari ücret konuşulur mu? Umut mu satacağız? Emek mi satacağız? 5 ay kala herkes konuşuyor, yetkili yetkisiz. Konuşmanın ne faydası var? Konuşunca ne oluyor biliyor musunuz? Zalim işverenler, satıcılar, üreticiler var. Asgari ücret lafı çıktığı zaman zam yapmaya devam ediyorlar. İktidar muhalefet fark etmez, asgari ücret konuşulduğu zaman yumurtaya, peynire, ete, süte zam devam ediyor. Ağzımı açmıyorum. Asgari ücreti, görüşmeler başladığı zaman çıkıp konuşurum. Şimdi niye konuşayım?"