7 Milyonu Doğrudan 81 Milyonu Dolaylı Yoldan İlgilendiriyor! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Flaş Açıklama

7 Milyonu Doğrudan 81 Milyonu Dolaylı Yoldan İlgilendiriyor! 2023 Asgari Ücrete İlişkin Flaş Açıklama
2023 asgari ücret için son düzlüğe girildi. Milyonlarca  vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor.Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerine yönelik işveren cephesinden açıklama geldi. TİSK...

2023 asgari ücret için son düzlüğe girildi. Milyonlarca  vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor.

Aralık'ta başlayacak asgari ücret görüşmelerine yönelik işveren cephesinden açıklama geldi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol da 2023 senesinde uygulanacak asgari ücrete dair açıklamalar yaptı.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, süreci üçlü imza ile bitirmeyi temenni ettiklerini söyledi. Akkol, "İşçilerimizin memnun olmadığı bir durumu arzu etmiyoruz. Öte yandan işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda gayret göstereceğiz" şeklinde konuştu.

AA'nın haberine göre, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 2023'te uygulanacak asgari ücret rakamına dair konuştu.

Akkol, MESS'ce yedincisi bu sene Divan Kuruçeşme'de gerçekleştirilen "İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni"nde konuştu.

Üçlü İmza ile Süreci Bitirmek İstiyoruz

Asgari ücretin belirlenmesi için Aralık ayında başlayacak görüşmelere değinen Akkol'un ifadeleri şu şekilde:

"Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu 3 tarafta memnun demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine bu süreci üçlü imza ile bitirmek istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. İşverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da kabul etmiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz."