7 Bin TL’nin Altında Maaş Alanlar Dikkat! Açsınız

7 Bin TL’nin Altında Maaş Alanlar Dikkat! Açsınız
TÜRK-İŞ tarafından yapılan açıklama sonucu Kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 786 TL olarak belirlenirken yoksulluk sınırı...

TÜRK-İŞ tarafından yapılan açıklama sonucu Kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Açıklanan veriler kapsamında Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin 786 TL olarak belirlenirken yoksulluk sınırı ise 25 bin 265 TL’ye yükseldi. Her ay Türkiye’nin geçim koşullarını ortaya koymak için açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı. Kasım ayı açlık ve yoksulluk raporu açıklandı.

7 Bin 786 TL’nin Altında Maaş Alanlar Açsınız!

TÜRK-İş tarafından yapılan açıklama sonucuna göre dört kişilik bir ailenin hem dengeli hem de sağlıklı beslenebilmesi için aylık harcama miktarı 7.786 TL olarak belirlendi. Bu tutar da asgari ücretin 1.5 katına denk geldi. Ekim ayında açlık sınırı 7425 TL olarak belirlenmişti. 2021 yılının Kasım ayında ise açlık sınırı 3280 TL olarak belirlendi.

Kasım ayı yoksulluk sınırı ise 25 bin 265 TL’ye çıktı. Ekim ayı yoksulluk sınırı ise 24 bin 186 TL olarak belirlenmişti. Yoksulluk sınırı dediğimiz tutar dört kişilik bir ailenin gıda harcaması harici konut, ulaşım, sağlık, eğitim harcamalarının toplam tutarına verilen addır.