65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Aylığı, Evde Bakım Maaşı Zamlandı! Büyük Zam Müjdesi Verildi

65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Aylığı, Evde Bakım Maaşı Zamlandı! Büyük Zam Müjdesi Verildi
2023 dul ve yetim aylığı tarafından evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığına güncelleme getirildi. 2023 dul ve yetim aylığı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı güncellendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçen karar doğrultusunda sosyal yardımdan faydalanan vatandaşlara büyük müjde yapıldı. Asgari ücret zammı bir gün memur maaş zammı, emekli maaş zammı sonrası sosyal yardımlara da zam haberi geldi. Evde bakım maaşı, 65 yaş aylığı, dul ve yetim aylığı zamlandı. Sosyal yardım zammının detayları haberimizde…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından sosyal yardımlardan yararlananlara güzel haberi duyurdu. Emekli maaşı ve memur maaşı zammı sonrası sosyal yardım ödemeleri de arttırıldı. Ağustos ayı itibariyle sosyal yardım zamları maaşlara yansıyor. Evde bakım maaşı engelli maaşı 65 yaş aylığı dul ve yetim aylığı hepsine zam geldi. Sosyal yardımlara yapılan zamların ardından yeni ödeme miktarı da belli oldu.

zam-maas.webp

Maaşlar Yeniden Hesaplandı

Memur maaşı zammı ve emekli maaş zammı sonrası sosyal yardım ödemelerine yansıyan artış Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca açıklandı. Buna göre 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli maaşı ve dul ve yetim aylığı yeniden hesaplandı. Bakanlık, güncel maaşları ağustos ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Yapılan zamlardan sonra güncel sosyal yardım ücretleri listesi de yayınlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanmaya yapılan açıklamaya göre zamlı sosyal yardım ödemeleri şu şekilde:

zam-maasi.webp

65 Yaş Aylığı Belli Oldu

Eski Tutar: 1.997 TL

Yeni Tutar: 2.348 TL

Yüzde 40-69 Arası Engelli Maaşı

Eski Tutar: 1.594 TL

Yeni Tutar: 1.874 TL

Yüzde 70 ve Üzeri Engelli Maaşı

Eski Tutar: 2.392 TL

Yeni Tutar: 2.811 TL

Evde Bakım Aylığı

Eski Tutar: 4.337 TL

Yeni Tutar: 5.980 TL

Sosyal Yardım Paralarına Zam

Aile Bakanlığı'nca yapılan son dakika duyurusunda sosyal yardım paralarına yapılan zamların ağustos ayı maaşlarına yansıdığı ifade edildi. Bakanlık, PTT ve Ziraat Bankası aracılığıyla yapılan zamlı sosyal yardım ödemelerini 15 Ağustos'ta başlattı ve ödemeler cuma gününe kadar devam edecek.