6 Kozmetik Şirketine Soruşturma Açıldı! İçlerinde Çok Bilindik Markalar Var

6 Kozmetik Şirketine Soruşturma Açıldı! İçlerinde Çok Bilindik Markalar Var
Rekabet Kurulu, önaraştırmasını tamamladıktan sonra 6 kozmetik firması hakkında soruşturma açmaya karar verdi.Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada Yöntem Profesyonel Kozmetik, Pierre Fabre, NAOS İstanbul Kozmetik, Farmasi...

Rekabet Kurulu, önaraştırmasını tamamladıktan sonra 6 kozmetik firması hakkında soruşturma açmaya karar verdi.

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada Yöntem Profesyonel Kozmetik, Pierre Fabre, NAOS İstanbul Kozmetik, Farmasi ve Avon hakkında soruşturma açıldığı duyuruldu.

Kurulun açıklamasında yer alan ifadeler şu şekilde:

"Yöntem Profesyonel Kozmetik Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Pierre Fabre Dermo Kozmetik Ltd. Şti., NAOS İstanbul Kozmetik San ve Tic. Ltd. Şti., Kosan Kozmetik Pazarlama ve Tic. AŞ, Farmasi Enternasyonel Ticaret AŞ ve Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ. hakkında soruşturma açıldı.

4054 Sayılı Kanun Gereğince Soruşturma Başlatıldı

Kişisel bakım ürünleri ve kozmetik sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin internet satışlarını kısıtlamak ve yeniden satış fiyatlarını tespit etmek suretiyle 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Önaraştırmada toplanan bilgi, belge ve yapılan tespitleri 20.10.2022'deki toplantısında tartışan Rekabet Kurulu, bulguları yeterli ve ciddi bularak; 22-48/696-M(1), 22-48/696-M(2), 22-48/696- M(3), 22-48/696-M(4), 22-48/696-M(5), 22-48/696-M(6) sayılı kararları ile Yöntem Profesyonel Kozmetik Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti., Pierre Fabre Dermo Kozmetik Ltd. Şti., NAOS İstanbul Kozmetik San ve Tic. Ltd. Şti., Kosan Kozmetik Pazarlama ve Tic. AŞ, Farmasi Enternasyonel Ticaret AŞ ve Avon Kozmetik Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi."

4045 Sayılı Kanun'un 4. Maddesi Nedir?

Madde 4- Belirli bir mal ya da hizmet piyasasında doğrudan ya da dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma veya kısıtlama amacını taşıyan ya da bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır.