53 Milyon 145 Bin TL Destek Müjdesi! Yüzde 50 Hibe Desteği Çiftçilere Veriliyor

53 Milyon 145 Bin TL Destek Müjdesi! Yüzde 50 Hibe Desteği Çiftçilere Veriliyor
Çiftçilere sağlanan desteklerin detayları ile ilgili farklı kentlerdeki Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden yeni açıklamalar gelmeyi sürdürüyor.

Geçen hafta cuma günü 300.778.000 TL tutarındaki tarımsal destek ödemesinin ülke genelindeki çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından iletilmesi ile birlikte, ağustos ayı boyunca üç farklı tarımsal destek ödemesi çiftçilere sağlanmış oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere verdiği tarımsal destek ödemelerine dair güncel gelişmeler ağustos ayında da yakından takip edilirken, farklı illerde bulunan üreticiler Tarım ve Orman Müdürlükleri'nin duyuruları da merak ediyorlar. Bu çerçevede, farklı projeler ile çiftçilere sağlanan desteklere dair bilgilendirmeler yapılıyor.

Çiftçilere Hibe Desteği

Çiftçilerin tarımsal üretimini arttırmak ve maliyetini azaltmak için çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede, çeşitli hibe destekleri sunuluyor. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçilere destek olmak amacıyla yüzde 50 hibe desteği sağlıyor. Bugüne kadar Eskişehir'de 2295 model basınçlı bireysel su sistemlerinin kullanımını yaygınlaşma Projesi kapsamında toplamda 53.145.000 TL hibe desteği sağlandı. Söz konusu desteklere dair yapılan açıklamada ‘’2023 yılında ise Damlama Sulama, Yağmurlama Sulama, Mikro Yağmurlama Sulama ve Tamburlu Sistem Yağmurlama Sulama Projeleri için yapılan başvurular sonucunda 144 proje uygun bulunmuş ve bu projelerin toplam proje tutarı 23.246.274 TL olarak belirlenmiştir. Bu projeler için sağlanan hibe tutarı ise 11.623.137 TL'yi bulmaktadır. Ayrıca, Ziraat Bankası'nın 2023 yılında faiz indirimli kredi imkanıyla desteklediği 556 sulama projesi de onay almıştır. Bu destekle çiftçilere ek finansman sağlanarak modern sulama sistemlerinin kullanımının teşvik edilmesi amaçlanmaktadır’’ denildi.