5098 TL Maaş Hesaplara Yatacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde

5098 TL Maaş Hesaplara Yatacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Büyük Müjde
Ağustos ayına iki gün kala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağlayacağı destek ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapılıyor.

Temmuz ayı içerisinde farklı destek ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesabına yatarken, ağustos ayı öncesinde güncel ödemeler merak konusu oldu. Bu çerçevede, Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar devam edeceği önceki haftalarda açıklandığı için ağustos ayı ödemesi merakla beklenirken, SED yardımı da temmuz ayında zamlı olarak verildi. Her iki ödemenin yanı sıra, her ay yüzbinlerce kişiye sağlanan evde bakım maaşı ödemesi araştırılıyor. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, destek ödemesinin tutarını ve ne zaman ödeme yapılacağını araştırıyorlar.

Evde Bakım Maaşı Temmuz Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, temmuz ayı ödemelerini geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırdı. 567 bin kişinin hesabına yatan evde bakım maaşı ödemesi ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ''Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 440 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 567 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğimizi vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Evde Bakım Maaşı Zammı

Evde bakım maaşının da yer aldığı sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapılacak. Gerçekleşecek artış ile birlikte, evde bakım maaşı 5.098 TL seviyesine yükselecek. Zamlı ödemeler, ağustos ayından itibaren hesaplara yatacak.

Evde Bakım Maaşı Sorgulama

Evde bakım maaşının zamlı olarak ödenmesi için heyecanlı bekleyiş devam ederken, söz konusu destekten faydalanan kişiler, ödemelerin yatıp yatmadığına dair araştırmalar yapıyorlar. e-Devlet’e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ başlığından bilgi edinilebilir.