500 Bin Liralık Kredi Fırsatı! 7.5 Faizle ile 60 Ayda Ödenecek

500 Bin Liralık Kredi Fırsatı! 7.5 Faizle ile 60 Ayda Ödenecek
Vatandaşları ekonomik anlamda rahatlatacak adımlar atılıyor. Paraya ihtiyacı olan kişiler için uygun şartlı kredi imkanı sunuluyor. Yıllık yüzde 7.5 faizle 60 aya varan vadelerle 500 bin TL kredi imkanı verilecek. Peki 500 bin...

Vatandaşları ekonomik anlamda rahatlatacak adımlar atılıyor. Paraya ihtiyacı olan kişiler için uygun şartlı kredi imkanı sunuluyor. Yıllık yüzde 7.5 faizle 60 aya varan vadelerle 500 bin TL kredi imkanı verilecek. Peki 500 bin TL'lik kredi için başvuru şartları neler? İşte detaylar...

60 ay vadeyle verilen 500 bin TL kredi 622 bin TL olarak geri ödenecek. Esnaf kredisi ismi altında sunulan düşük faizli kredinin başvuru şartları bulunuyor.

Senelik yüzde 7,5 faizle 500 bin liralık kredi imkanı sunuluyor. Başvurular Halkbank'tan yapılıyor. Bu krediden faydalanabilmek için teminat şart olacak. Şartların sağlaması durumunda 500 bin TL'ye kadar kredi verilecek. Esnaf kredisi için 5 sene vadeyle sınırlandırılacak.

Kampanya Limiti Belirtildi

Krediden faydalanmak isteyen esnaflar, dilerlerse bu vadeyi 5 seneden aza da indirebilir. Ödemeler 3 ve 6 aylık periyodlar şeklinde yapılabilecek. Kampanya limitinin 100 milyar lira olduğu belirtildi. Başvuruda teminat zorunlu olacak. Öte yandan, bazı durumlarda 2 kefil de istenebilir.

Esnaf olmak isteyen genç girişimciler ve esnaf odalarına kayıtlı tüm işletme sahipleri krediden yararlanabilir.

Krediden yararlanmak isteyenler bulunduğu il ve ilçede kayıtlı olduğu kefalet kooperatifine başvuracak. İşyeri edinme veya işyeri yenileme kredisi almak isteyenler, 1.5 milyon TL’ye kadar, 10 sene vadeli, yıllık yüzde 7.5 faizli kredi kullanabilecek. Sıfır taşıt almak isteyenlere de yine 1.5 milyon liraya kadar, 7 sene vadeli, senelik yüzde 7.5 faizle kredi verilecek.

Bakan Nebati'den Krediye İlişkin Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyacını karşılamak için 60 ay vade imkanı ve %7,5’lik faiz oranıyla Halkbank vasıtası ile kullandırılacak 100 milyar TL tutarındaki Hazine Faiz Destekli Kredi Paketi, Cumhurbaşkanı Kararıyla yürürlüğe girmiştir. Bu sayede, genç girişimcilerimiz için sıfır faizli kredi limiti 100 bin TL’den 300 bin TL’ye, yaş sınırı ise 30'dan 35'e çıkartılmıştır."