500.000 TL Hibe Desteği Veriliyor! Bakan Özhaseki Duyurdu

500.000 TL Hibe Desteği Veriliyor! Bakan Özhaseki Duyurdu
Hibe ve kredi desteği ile ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'den geldi.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen iki büyük deprem 11 ilde derinden hissedildi. Depremin ardından yaraların sarılması için çeşitli çalışmalar devam ederken, konutların dönüşümleri ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Deprem bölgesindeki vatandaşlar yetkililerden gelecek açıklamaları ve güncel duyuruları araştırırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sağlanacak olan destekler ile ilgili ayrıntılı olarak kamuoyuna bilgi verdi.

Depremzedelere Hibe Desteği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamasına göre, Yerinde Dönüşüm Projesi çerçevesinde kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için 250 bin TL hibe desteği verilecek. Kendi yapısını inşa edecek afetzedelerin konut için 500 bin ile 800 bin TL, iş yeri için 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi sunulacağını belirten Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında kendi yapısını yerinde inşa edecek afetzedelere konutlar için 500 bin TL, iş yerleri için 250 bin TL hibe verileceğini bildiren Özhaseki, kendi yapısını inşa edecek afetzedelerin konut için 500 bin ile 800 bin TL, iş yeri için 250 bin ile 500 bin TL arasında faizsiz kredi de kullanabileceğini açıkladı. Krediler 2 yıl ödemesiz, toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olacak’’ dedi.

Deprem Kredisi Detayları

Depremzedelere sağlanacak olan kredinin duyurulması ile birlikte, kredinin vadesi ve faiz oranı merak konusu oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yaptığı açıklamara göre, krediler iki yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak verilecek.

Depremzedelere Konutlar Ne Zaman Verilecek?

Kendi konutunu ya da iş yerini inşa etmek isteyen kişilere sağlanacak olan hibe ve kredi desteği ile ilgili açıklama yapılırken, deprem konutlarının ne zaman teslim edileceği merak ediliyor. Bakan Özhaseki, kaba inşatların bittiği ve ekim kasım gibi teslimata başlatacağını söyleyerek ‘’Kaba inşaatlar bitti, Ekim, Kasım, Aralık gibi teslimata geçeceğiz. Oralarda TOKİ tünel kalıp sistemiyle yapıyor. Zemin+4 gibi yükseltiyi geçmiyor. TOKİ'mizin bu konuda verdiği sınav. 99 depreminde ne kadar kamu binası varsa hasarı onlar gördü. Devlet olarak yapıyoruz fakat binalar ilk depremde çöküyor. Bir yıl içinde 319 bin konutu bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.