4A - 4B - 4C Emeklilerine Müjde! Emekli Maaş Zammı Hesaplama Tablosu Yapıldı

4A - 4B - 4C Emeklilerine Müjde! Emekli Maaş Zammı Hesaplama Tablosu Yapıldı
Temmuz ayında, altı aylık enflasyon oranı ile maaş zammı hesaplamaları yapılacak. Temmuz ayına haftalar kala, yılın ilk aylarındaki enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar hız kazandı. Enflasyon verileri ile yapılan hesaplamaların...

Temmuz ayında, altı aylık enflasyon oranı ile maaş zammı hesaplamaları yapılacak. Temmuz ayına haftalar kala, yılın ilk aylarındaki enflasyon verileri baz alınarak hesaplamalar hız kazandı. Enflasyon verileri ile yapılan hesaplamaların yanı sıra, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı, bayram ikramiyesine zam yapılıp yapılmayacağı ve zam oranı tahminleri de merak ediliyor.

Bayram İkramiyesine Zam Yapılacak Mı?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemesi yapılıyor. Bayram ikramiyelerinde artış yapılacağına dair resmi bir açıklama henüz gelmedi ancak haziran ayında verilecek Kurban Bayramı ikramiyesinin 2.500 TL ile 3.000 TL arası bir seviyeye yükseleceği ile ilgili çeşitli iddialar gündeme geliyor.

Emekli Zammı 2023 Temmuz

Ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamları ile dört aylık zam oranı hesaplandı. Gerçekleşen hesaplamaya göre, dört aylık zam oranı yüzde 15,22 olarak belirlendi. Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre ise mayıs ayı enflasyonu yüzde 2.41, haziran ayı enflasyonu ise yüzde 2.49 olarak tahmin ediliyor. Piyasa Katılımcıları Anketi'ne benzer bir enflasyon verileri ortaya çıkarsa, altı aylık enflasyon yüzde 20,93 olacak. Emekli maaşlarında, altı aylık enflasyon oranına ek olarak refah payı da verilmesi bekleniyor. Bu durumda, emekli maaşlarında yüzde 25-30 dolaylarında bir artış olabilir.