4471 TL Ödeme Yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeyi Duyurdu

4471 TL Ödeme Yapılacak! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Müjdeyi Duyurdu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından ağustos ayında da çeşitli ödemeler ile ilgili art arda açıklama yapılmayı sürdürüyor.

Ağustos ayında zamlı destek ödemeleri verilecek. Evde bakım maaşının birkaç gün içinde 5.098 TL olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatması beklenirken, Milyonlarca dar gelirli vatandaşın faydalandığı Aile Destek Programı ödemelerinin de 15 Ağustos’tan itibaren hesaplara aktarılacağı açıklandı. Özellikle evde bakım maaşı ve Aile Destek Programı ödemeleri için bekleyiş devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da farklı ödemeler ile ilgili bilgi veriyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısına göre zam yapıldığını önceki ay duyurdu. Söz konusu artış sonrasında zamlı destek ödemeleri netlik kazanırken, bugün yeni bir açıklama daha geldi. Sosyal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve sosyal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu sosyal yardım anlayışını benimsediklerini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Aylık net asgari ücretin en fazla yüzde 10’una kadar İşe Yönlendirme Yardımı yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında toplam 140.131 kişiyi İŞKUR’a yönlendirdik. Sosyal yardım yararlanıcılarının İŞKUR tarafından işe yönlendirilmesi halinde kişinin iş görüşmesine gitmesi ve başvuru/kabul aşamasındaki giderleri için ayda 1, yıl içerisinde azami 3 kere olmak üzere İşe Yönlendirme Yardımı veriyoruz. Geçtiğimiz yıl 2.157 TL olan desteğimizi bu yıl 4.471 TL olarak vereceğiz. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde, özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz” dedi.

2023 Sosyal Yardım Ödemeleri

850 TL’den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1.250 TL seviyesine kadar yükselen Aile Destek Programı ödemeleri 15 Ağustos’ta hesaplar yatacak. Evde bakım maaşının da ağustos ayının ortasından itibaren hesaplara yatacağı tahmin ediliyor. Söz konusu destek ödemeleri ile ilgili güncel gelişmelere ve ayrıntılı bilgilere erişmek isteyen kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.