4000 TL Yardım İçin Başvuru Tarihi Açıklandı! Öğrencilere 500 TL Eğitim Yardımı Verilecek

4000 TL Yardım İçin Başvuru Tarihi Açıklandı! Öğrencilere 500 TL Eğitim Yardımı Verilecek
Türkiye genelindeki çeşitli belediyeler, eğitim destekleri ile ilgili açıklamalar yapılmaya devam ediyorlar.

Eylülde Türkiye genelinde 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlayacak. Okullar ve üniversiteler açılmadan önce, öğrenciler ve veliler de eğitim yardımları ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Üniversite öğrencilerinin KYK burs ve kredi başvuruları için heyecanlı bekleyişi devam ederken, belediyeler de eğitim yardımlarına dair bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu çerçevede, 8 ay boyunca sağlanacak olan 500 TL’lik eğitim yardımının detaylarına dair bilgi verildi.

Eğitim Yardımı Verilecek

Pamukkale Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısından 2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemi için eğitim desteği için da karar verildi. Yüzde 100 oranında artan ve 500 TL seviyesine çıkan eğitim yardımına dair açıklamada bulunan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki “Göreve geldiğimiz günden bu yana çocuklarımızın eğitimi adına birçok önemli destek ve projeyi hayata geçirdik. Eğitim olmazsa olmazımız. Eğitim alanında geleceğe kalıcı eserler bırakmanın haklı gururunu yaşarken, öğrencilerimize ve velilerimize desteklerimizi de sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilere eğitim desteğini sürdürüyoruz. Bizim için eğitim denince akan sular duruyor. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 2 bin 500 öğrencimize ayda 500 TL olmak üzere 8 ay boyunca eğitim yardımı yapacağız. Eğitim yardımı başvuruları belediyemizin web sitesinden 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İstenilen evraklar ve inceleme sonunda en çok ihtiyacı olan 2 bin 500 öğrencimiz eğitim yardımı almaya hak kazanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sürecek olan eğitim desteğimiz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Eğitim Desteği Ağustos 2023

8 ay boyunca 500 TL olmak üzere toplamda 4000 TL’lik eğitim yardımının 2 bin 500 öğrenciye verileceğinin duyurulmasından sonra başvuruların ne zaman yapılacağı ve hangi adresten başvuruların iletileceği araştırılıyor. 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında, Pamukkale Belediyesi’nin resmi internet sitesinden eğitim yardımı için başvuru yapılabilecek.