Duyan Şaştı Kaldı! 36 Ay Taksitle Mont Alma Dönemi

Duyan Şaştı Kaldı! 36 Ay Taksitle Mont Alma Dönemi
Son dönemde yaşanan fiyat artışları ve yükselen enflasyon temel gıdadan giyime pek çok ürüne zam olarak yansıdı. Kış döneminde alışveriş yapmakta zorlanan vatandaşlar için online alışveriş sitelerinde 36 aya varan taksitlerle...

Son dönemde yaşanan fiyat artışları ve yükselen enflasyon temel gıdadan giyime pek çok ürüne zam olarak yansıdı. Kış döneminde alışveriş yapmakta zorlanan vatandaşlar için online alışveriş sitelerinde 36 aya varan taksitlerle mont ve kaban için alışveriş kredisi kullandırmaya başlandı.

Kış mevsimine az bir zaman kala kaban, bot ve montlar vitrinlerdeki yerini aldı. Enflasyon rakamlarında en çok artan ürünler arasında giyim ürünleri de yer alırken, bazı alışveriş siteleri bankalarla anlaşma yaptı. Kredi kartı taksit sayısında limit olması durumunda 36 aya varan vadelerle mont ve kabanlar için alışveriş kredisi kullandırılmaya başlandı.

Yüzde 85 Yüzde 90 Artış Yaşandı

TÜİK'in açıkladığı ekim ana harcama gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 8,34 ile ayakkabı ve giyim de yaşandı. Konu ile alakalı değerlendirmeler yapan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya "İşçilik maliyetlerimiz yüzde 85 yüzde 90 civarı bir artış yaşandı. Enerji fiyatları zaten malum biliyorsunuz yüzde 400'lere yüzde 500'lere varan artışlara maruz kaldık. Kredi kartı alışverişlerinde bir takım taksitlendirme sınırları var. Online platformlar bankalarla kampanyalar yaparak sorunu farklı şekilde aşmaya çalışıyorlar."