31 Aralık Tarihi Son Gün! Başvuru Yaptığınızda Hesabınıza 5.137 TL Yatırılacak

31 Aralık Tarihi Son Gün! Başvuru Yaptığınızda Hesabınıza 5.137 TL Yatırılacak
Farklı farklı kurumlar ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar 30 gün içerisinde başvurularını...

Farklı farklı kurumlar ihtiyaç sahiplerine destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar 30 gün içerisinde başvurularını yaptıkları takdirde en fazla 5.137 TL ödeme alabilecek. Bu ödemeden faydalanabilmek için gereken şartları karşılamanız gerekir.

Kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlar İŞKUR ya da e-devlet üzerinden başvuru yaptıkları zaman devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Devlet tarafından verilen desteğin biri de işsizlik maaşı ödemesidir. İşsizlik maaşına başvuru yaptıktan sonra eğer uygun görülürseniz size de ödeme yapılacaktır.

5137 TL’ye Kadar Ödeme Yapılıyor

Hali hazırda çalışma gösterirken kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan kişiler e-devlet veya İŞKUR üzerinden başvuru yaptıkları zaman uygun görüldükleri takdirde ödeme alabilecekler. Çalışmayan vatandaşlara en az 2.568 TL en çok da 5.137 TL ödeme yapılmaktadır. İşsizlik maaşı ödemesi adı altında verilen bu ödemeden faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartlar arasında:

  • Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak
  • Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak
  • Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak gibi şartlar yer alır.