3 Yıl Vadeli 300 Bin TL Kredi Veriliyor! 6 Ay Boyunca Geri Ödeme de Yok

3 Yıl Vadeli 300 Bin TL Kredi Veriliyor! 6 Ay Boyunca Geri Ödeme de Yok
Halkbank, KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi ile ilgili resmi internet sitesi üzerinden ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.

Temmuz ayında da kendi işini kurmak isteyen kişiler, finansman ihtiyacını karşılayabilmek için kredi paketleri ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bankaların ticari kredi merak edilirken, Halkbank’ın toplumun farklı kesimlerinde yer alan girişimciler için hayata geçirdiği krediler de araştırılıyor. Bu çerçevede, Halkbank’ın resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilendirme metni ile birlikte, KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi’nin detayları, krediye kimlerin başvuru yapabileceği, kredinin limiti, kredinin nasıl geri ödeneceği gibi pek çok detay netlik kazandı.

KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi

KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi’na dair Halkbank tarafından yapılan açıklamaya göre, Halkbank ile KOSGEB arasından imzalanan “KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi” protokolü ile Girişimci Firmalara ve Kadın Kooperatiflerine finansman desteği sağlanması amaçlanıyor. İlgili işletmelerin ve kadın kooperatiflerinin, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif, KOBİ Beyannamesi güncel ve onaylı, KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan işletme olması gerekirken, girişimci ve kadın kooperatifleri için şartlar şöyle:

Girişimci Firmalar: KOSGEB desteği ile işini kurmuş ve “İleri Girişimci Destek Programı Faaliyet Konuları Tablosu”nda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren girişimciler kastedilmektedir.

Kadın Kooperatifleri: Asgari 7 gerçek kişi ve/veya kamu veya özel hukuk tüzel kişi ortak ile kurulan, ortaklarının en az %50’si kadın olan, Ticaret Sicile tescil edilerek tüzel kişilik kazanan, kuruluş, işleyiş ve denetim işlemlerine ait hizmetleri T.C. Ticaret Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ve “İleri Girişimci Destek Programı Faaliyet Konuları Tablosu”nda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren kooperatifler.

2023/07/05/halkbank.jpg

KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi Geri Ödemesi

300 bin TL limit belirlenen KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi için geri ödeme detayları da belli oldu. Halkbank’ın açıklamasına göre, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 36 ay vade uygulanabilecek. Söz konusu krediye ve farklı girişimci kredilerine erişmek isteyen kişiler, Halkbank’ın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler.