3 Milyon TL Destek Ödemesi Duyuruldu

3 Milyon TL Destek Ödemesi Duyuruldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YADES kapsamının genişletilmesi açıklanan yanında 6 projenin de başlayacağı müjdesini verdi. Sağlanacak olan destek ödemelerinde 3 milyon TL aktarma yaşanacağı belirtildi.3 Milyon...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YADES kapsamının genişletilmesi açıklanan yanında 6 projenin de başlayacağı müjdesini verdi. Sağlanacak olan destek ödemelerinde 3 milyon TL aktarma yaşanacağı belirtildi.

3 Milyon TL Destek

Bakan Yanık’ın hizmete sunduğu yaşlılık ödemelerinde milyonlarca kişiye nakit yardımı yapılacak. Yaşlı Destek Programı’nın genişletilmesi üstüne Sakarya, Kocaeli, İstanbul ve Osmaniye olmak üzere 6 proje haberi de duyuruldu. Yeni başlayacak olan projelerde 3 milyon TL kaynak aktarımı üstüne belediyeler 61 YADES projesi için çalışmaya başladı. Toplamda 39 milyona çıkacak olan bu kaynak ödemeleri vatandaşı gülümsetti.

Gündem olan YADES hakkında açıklamalar getiren Bakan Yanık, 65 yaş üstü vatandaşların korunması ve desteklenmesinin yanında evde bakım ihtiyaçları adına psikososyal destek sağlanacağını da belirtti. 2016 yılından bugüne kadar süren bu projenin genişletilmesi üstüne daha çok vatandaşa destek verilmesi durumunda gündüz bakımı da devreye alındı. Derya Yanık, YADES ülke genelinde yaygınlaştığını belirtirken aynı zamanda 28 ilde 31 belediyenin de var olduğunu ifade etti.