3 Kentte Çiftçilere Hibe Desteği! Tarım ve Orman Bakanlığı Açıkladı

3 Kentte Çiftçilere Hibe Desteği! Tarım ve Orman Bakanlığı Açıkladı
Bakanlık tarafından çiftçilere sağlanan tarımsal destek ödemelerine ve hibe desteklerine ilişkin açıklamalar peş peşe yapılırken eylül ayında da araştırmalar devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal üretimi artırmak için sürdürdüğü çalışmalar yakından takip edilirken, eylül ayında da yapılacak ödemeler merakla bekleniyor. Eylül ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz günlerde verilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı farklı projeler çerçevesinde sağlanan destekler için bilgilendirmede bulunuyor. Bu çerçevede, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden etkilenen illerde bulunan üreticiler için çalışmalar sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da IPARD projelerinde hibe desteğinin 710 milyon TL'ye yükseltileceğini söyledi.

Tarım Bakanlığı Hibe Desteği Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu hibe desteğine göre, IPARD projelerinin bulunduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerinde yatırım süreci devam eden projelere hibe desteği verilecek. 207 projeye toplamda 490 milyon TL olan hibe desteğinin 220 milyon TL ilave artış ile birlikte 710 milyon TL'ye çıktığını belirten Bakan Yumaklı "6 Şubat depremlerinden etkilenen, IPARD projelerinin bulunduğu Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya illerimizde yatırım süreci devam eden projelere ilave hibe desteği sağlanacak. 207 projenin 490 milyon lira olan toplam hibe desteği 710 milyon liraya yükseltilecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.