2023 Yılında Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak? 2023 Bedelli Askerlik Ücreti Merak Ediliyor!

2023 Yılında Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak? 2023 Bedelli Askerlik Ücreti Merak Ediliyor!
Yeni yıla artık sayılı saatler kaldı. 2023 yılına girerken, bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, gerçekleşecek zam oranına dair resmi açıklama gelmese de  hesaplamalar...

Yeni yıla artık sayılı saatler kaldı. 2023 yılına girerken, bedelli askerlik ücretinin ne kadar olacağına ilişkin araştırmalar devam ediyor. Bu kapsamda, gerçekleşecek zam oranına dair resmi açıklama gelmese de  hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Bedelli Askerlik Ne Kadar?

Bedelli askerlik ücreti, 31 Aralık 2022 tarihine kadar 80.064,72 TL olarak belirlenmişti. Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada ”7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. Bedelli askerliğe müracaat eden yükümlülerin, ödeme yapacakları tarihte geçerli olan bedel miktarını ödemeleri halinde başvuru işlemleri tamamlanmaktadır. 01 Temmuz – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında ödenecek tutar 80.064,72 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.” denilmişti.

Bedelli Askerlik Zammı

Bedelli askerlik ücretlerine yapılacak zam oranı, aralık ayı enflasyon verileri açıklandıktan sonra netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak aralık ayı enflasyon verisi yakından takip edilecek. Söz konusu verinin açıklanmasının ardından, bedelli askerlik ücretinin duyurulması bekleniyor. Yapılan hesaplamalara göre, yüzde 50 zam yapılması durumunda bedelli askerlik ücreti 120 bin TL seviyesine yükselecek.