2023 Yılı Fitre Tutarı Belirlendi! Ramazan'dan Önce Depremzedelere de Verilebilecek

2023 Yılı Fitre Tutarı Belirlendi! Ramazan'dan Önce Depremzedelere de Verilebilecek
Bugün toplanan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2023 yılı için fitre tutarlarını belirledi. Yapılan açıklama kapsamında ödenecek olan fitre miktarı da belli oldu. 2023 yılında vatandaşlar Diyanet tarafından...

Bugün toplanan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2023 yılı için fitre tutarlarını belirledi. Yapılan açıklama kapsamında ödenecek olan fitre miktarı da belli oldu. 2023 yılında vatandaşlar Diyanet tarafından belirlenen tutar kadar fitre verecekler. Aynı zamanda isteyen ve durumu olanlar da daha yüksek tutarda fitre ödemesi yapabilecekler.

2023 Fitre Bedeli Ne Kadar Oldu?

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklama kapsamında, fitre tutarı 30 TL artış gösterdi. 2022 yılı fitre bedeli 40 TL olurken, 2023 yılı için belirlenen fitre miktarı 70 TL oldu. Böylelikle fitre tutarı 30 TL kadar artış göstermiş oldu.

Kimler Fitre Verebilir?

Müslümanların Ramazan ayı boyunca verdikleri fitre bedeli, aslında bir tür yardım sadakasıdır. Durumu müsait olanlar, Ramazan Bayramı namazına kadar fitre bedelini belirledikleri kişilere verirler. Böylelikle de Ramazan gibi Müslümanlar için önemli bir ayda ihtiyacı olan vatandaşlara yardım edilmiş olunur.

Fitre Ödemesi Ne Kadar Yapılmalıdır?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği miktar, bir kişi için verilecek olan fitre miktarıdır. Fitre vermek isteyen kişiler tek bir kişiye fitre ödemesi yapabileceği gibi, bir aileye de fitre ödemesi yapabilmektedir. Örnek verecek olursak, durumu olan bir kişi, 4 kişilik bir aileye fitre vermek istiyorsa, günlük 280 TL olacak şekilde ödeme yapmalıdır.

Tüm bunların yanı sıra, durumu daha da iyi olanlar, belirlenen 70 TL'lik fitre tutarından çok daha fazlasını ödemekte özgürlerdir. Bu bir sadaka olduğundan, üst sınır kişinin maddi durumuna bağlıdır.

Depremzedelere Fitre Verilir mi? 

Fitre, Müslümanların ihtiyacı olan herhangi bir kişiye, Ramazan Ayı özelinde verdiği bir sadakadır. Her zaman verilebilecek olan fitre ödemeleri, ihtiyaç sahipleri için düşünülmüş bir sadaka türüdür. Bu nedenle depremzedelere fitre vermek uygundur.

Fitre Ödemesi Ne Zaman Yapılmalıdır? 

Halk arasında fitre olarak bilinen fıtır sadakası, Ramazan orucuna başlayabilmenin bir şükrü olarak, zenginden fakire verilen bir sadakadır.

Ramazan ayı için özellikle önemli olan fitrenin, Ramazan Bayramı'nın birinci gününe kadar verilmesi uygundur. Bununla birlikte bayram günü ya da daha sonrasında da verilebilir. Ancak önerilen, bayram namazından öncesine kadar verilmiş olmasıdır.