2023 Vekaletle Kurban Kesimi Kaç TL Olacak? Diyanet Açıkladı

2023 Vekaletle Kurban Kesimi Kaç TL Olacak? Diyanet Açıkladı
Diyanet'ten gelen yeni bir açıklamada 2023 kurban fiyatları ve vekâletle kurban kesim ücreti belli oldu.

Yaklaşan bayramla birlikte kurban ibadetini yerine getirecek olanlar, “vekâletle kurban kesimi kaç TL olacak” sorusunun cevabını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2023 vekaletle kurban kesimi fiyatı ve kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu.

kurbankesimfiyati.jpg

2023 Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar Olacak?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş kurbanlıkların genel olarak canlı baskül kilogram fiyatının şu anda 120-150 lira bandında olduğunu belirtti. Küçükbaş hayvanlarda adet bazında fiyatlara bakıldığında ise 5,500 TL ile 8,500 TL arasında olacağını düşündüklerini ifade etti.

2023kurbankesimfiyati.jpg

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, Kurban Bayramı için küçükbaş kurbanlık arzında sıkıntı yaşanmayacağını vurguladı. Küçükbaş hayvanların ihtiyacı karşılayacak kadar mevcut olduğunu belirten Çelik, geçtiğimiz yıl olumsuzluklara rağmen yaklaşık 2.5 milyon küçükbaş hayvanın kesildiğini hatırlatarak, bu bayramda vatandaşların daha çok küçükbaş hayvana yöneleceğini öngördüklerini söyledi. Çelik, küçükbaş hayvanların büyükbaş hayvanlara göre daha uygun fiyatlı olacağını belirtti ve şunları söyledi:

Kurbanlık fiyatlarında coğrafi bölgelerimize göre hatta aynı bölgenin içerisinde bulunan illere göre farklılıklar görülebilir. Şu an itibarıyla genel anlamda kurbanlık vasfına haiz küçükbaş kurbanlıkların canlı baskül kilogram fiyatı 120-150 lira bandındadır. Hayvanın yağlı kuyruklu veya ince uzun kuyruklu olmasına göre bu fiyatlarda farklılık görülebilir. Küçükbaşta canlı hayvan fiyatlarına adet bazında baktığımızda ise 5 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında olacağını düşünüyoruz. Ancak burada da hayvanın cüssesine göre ya da fazla kilolu olmasına göre fiyatlarda farklılık olabileceğini söylemek durumundayız. Sonuç itibarıyla büyükbaş kurbanlık fiyatlarının oldukça yüksek olması vatandaşlarımızı bir hayli zorlayacağından küçükbaş hayvan onlar için çok daha cazip olacaktır.

2023 Vekaletle Kurban Kesim Fiyatı Kaç TL Oldu?

2023vekaletenkurbankesimfiyati.jpg

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla 2023 yılında Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) organizasyonuyla vekaleten kurban kesmek isteyen vatandaşlar için yurt içi ve yurt dışı fiyatlarını açıkladı.

Buna göre Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla vekalet yoluyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar için; yurt içinde vekaletle kurban kesim bedeli 5,950 TL, yurt dışında vekaletle kurban kesim bedeli ise 2,750 Türk Lirası olarak belirlendi.